20220120_201917

Het verhaal achter Food-X & X-Cream

20220120_201917

Mijn naam is Filip Dekock, gepassioneerde kok en zoveel meer…

Op 18 jarige leeftijd, na opgegroeid te zijn in de slagerij van mijn ouders, mocht ik mezelf kok noemen, daarna deed ik nog 2 specialisatiejaren. Namelijk specialiteitenrestaurant en banketbakkerij.

Hierna werkte ik jaren als kok/souschef en chef gerant.

Ondertussen volbracht ik ook mijn GPB-opleiding waardoor ik op heden leerkracht restaurant/keuken ben. 

Alles begon welliswaar in de echte horecawereld.

Na enkele jaren in de keuken te hebben gestaan kon ik aan de slag als culinair adviseur waar ik tal van demonstraties en workshops mocht verzorgen. 

Eén van de taken die ik hierbij had was het vernieuwen van recepturen en ideeën waarmee ze in de R&D-afdeling verder konden. 

Proef onze ambacht

Wij maken onze ijs volgens een volledig zelf ontwikkelde receptuur.

PURE lekkere ambachtelijke ijs… Daar staan wij voor! 

Zonder kleurstoffen & toevoeging kunstmatige smaakstoffen

Om ons ijs zo natuurlijk mogelijk te houden voegen we geen kleurstoffen toe. We gaan voor een pure smaak, zonder verborgen smaakstoffen. Proef onze ambachtelijkheid!

Milieubewust

Ons ijs zit verpakt in biologisch afbreekbare verpakking. Geproduceerd op zonne-energie en bovendien ligt er nog een extra versheidspapiertje op uw ijs, wat de kwaliteit van het verse ijs doet behouden.

Pure lekkere ambachtelijke ijs

Al ons ijs wordt op de ambachtelijke manier gemaakt, met respect voor rijp & rusttijden. Onze melk komt vers van bij de boer en wordt binnen korte tijd omgetoverd tot heerlijk vers ijs.

Verse producten van een plaatselijke hoeve.

Al onze producten worden lokaal aangekocht. Met als voorbeeld: onze melk, die wordt steeds bij een lokale hoeve aangekocht.

Shop X-Cream!